tisdag 11 september 2012

Biblioteket på turné!


I samband med höstens föräldramöten besöker jag alla ettor och delar ut "högläsningspåsar". Det är första gången skolan gör så här och vi vill med dessa påsar slå ett slag för den viktiga högläsningen samt uppmärksamma hur viktiga ni föräldrar är i barnens läsutveckling. I varje påsen finns en kapitelbok, en faktabok, en bilderbok samt en bok om läsning speciellt till de vuxna.

Genom att läsa högt för ditt barn ger du barnet möjligheter till läsupplevelser som det ännu inte kan skaffa sig själv. Som vuxen blir du en läsande förebild och vi hoppas att påsarna ska bli starten (eller fortsättningen) på en god vana. Även när ditt barn läser på egen hand är det bra att varva enklare böcker med högläsning av svårare och lite tjockare böcker.

Martin Widmark, som är en känd och mycket populär barnboksförfattare, uppmanar alla föräldrar att ge sitt barn läskondis: "Det krävs kilometervis med text för att bli en kompetent läsare och att få upp läshastigheten tar tid. Men... när läskondisen kommer får man sin belöning! Utan kondis är det ju inte roligt att spela fotboll heller, menar Martin Widmark."

Varje klass får två påsar och tanken är att dessa cirukulerar i klassen tills alla har haft en påse. Man får ha påsen hemma i ca 2 veckor.


Högläsningspåsarna färdiga för utdelning!


En bok om läsning, en kapitelbok, en bilderbok och
en faktabok finns i varje påse.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar